Japonijoje už kompiuterinių virusų kūrimą gresia kalėjimas

Publikuota: 2011 m. birželio 20 d. pirmadienis

Japonijoje priimtas įstatymas, susijęs su kibernetiniai nusikaltimais. Remiantis juo, už kompiuterinių virusų kūrimą, saugojimą ir platinimą gresia bauda arba laisvės atėmimas.

Naujajame birželio 17 dieną patvirtintame įstatyme numatyta, jog už tikslingą virusų kūrimą arba platinimą gresia 6,2 tūkst. JAV dolerių bauda arba laisvės atėmimas iki 3 metų. Už virusų saugojimą numatyta 3,7 tūkst. dolerių bauda ir laisvės atėmimas iki 2 metų.

Be to, pranešama, kad įstatymas suteikia valdžiai teisę reikalauti interneto tiekėjų saugoti pokalbių įrašus 60 dienų.

Naujasis įstatymas sukėlė žmogaus teisių gynėjų protestų bangą. Pastarieji nerimauja dėl žodžio laisvės ir privatumo pažeidimų. Japonijos parlamento Teismo komitetas įstatymą papildė rezoliucija, kurioje reikalaujama vengti naudotis įstatymu nusikalstamais tikslais.

Dar 2001 metais Japonija pasirašė tarptautinę konvenciją, susijusią su kibernetiniu nusikalstamumu, o naujasis įstatymas – šios konvencijos reikalavimų dalis.

Šaltinis: lenta.ru
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

susiję straipsniai

Už piratavimą japonai bus baudžiami kalėjimu

Japonijos parlamentas patvirtino Intelektinės nuosavybės įstatymo pataisas. Jose numatytos bausmės ir už tokius nusikaltimus, kaip piratinės medžiagos atsisiuntimas bei turinio kopijavimas iš licencinių DVD diskų. skaityti »