Kaip apsaugomi plastikinių kortelių turėtojai

Elektroninė piniginė
Elektroninė piniginė

Nusikaltėliai tobulėja: jiems ir pavogti kreditinę kortelę, ir sužinoti vartotojo identifikacijos kodą darosi paprasta. Taigi bankai, pajutę grėsmę ir norėdami apsaugoti savo klientus, kartais imasi gana agresyvių tarptautinės mokėjimo sistemos saugumą garantuojančių veiksmų.

„Wells Fargo Bank“, susidūręs su mokėjimo sistemos saugumo pažeidimais, pranešė uždraudžiąs vykdyti bet kokias kreditinių kortelių operacijas Didžiojoje Britanijoje. Dėl mokėjimo sistemos saugumo spragų kai kuriems bankams teko išduoti debetines korteles arba uždrausti atsiskaityti kortelėmis visose šalyse, kurių bankų savitarnos įrenginiuose kortele galima išsiimti grynųjų pinigų. 

Kovą „Citibank“ pranešė apie nusikaltimus kreditinėmis ir debetinėmis „MasterCard“ kortelėmis Didžiojoje Britanijoje, Rusijoje ir Kanadoje. Jis taip pat blokavo galimybę išsigryninti pinigus bankų savitarnos įrenginiuose ir išdavė klientams naujas korteles.

Uždraudę kreditinių kortelių operacijas bankai paprastai apie tai kortelių turėtojams praneša darbo arba namų telefonu, tačiau žmogus keliaudamas dažniausiai tokio pranešimo negauna. Taigi užsienyje būnantys bankų klientai susiduria su daugeliu problemų, kai už prekes ar paslaugas prireikia atsiskaityti kortele.