Ekologiška kortelė automobiliams

Gamta

Mokėjimo kortelė Smart Credit Card – naujovė, tačiau nuo ekonomikos ir netgi nuo elektronikos labai nutolusioje srityje. Drąsiai galima teigti, jog ši kortelė – naujovė ekologijos srityje.


Žodis „Smart“ kortelės pavadinime – tai ne šiaip sau  žodis „protingas“. Tai automobilio modelio „Smart“ pavadinimas, priklausantis amerikiečių– vokiečių koncernui Daimler Chrysler, o Smart Ceridt Card – tai firminė mokėjimo kortelė, kurią į apyvartą išleido Didžiosios Britanijos Smart skyrius.


Naujovė, atliekanti visas įprastas mokėjimo kortelės funkcijas, yra, ko gero, pati „žaliausia“ pasaulyje. Ir ne tik todėl, kad pati medžiaga iš kurios ji pagaminta yra mažiau kenksminga. Svarbiausia, jog kiekvienas britas, įsigijęs automobilį „Smart“ ir aktyvavęs naująją kortelę, padovanoja gyvybę penkiems medžiams. Žinoma, juos pasodina ne kortelė, bet pasaulinė Woodland Trust organizacija. Penkių medžių pakanka tam, kad būtų sugertos visos per metus „Smart“ automobilio išmetamos nuodingosios medžiagos, jeigu šis pravažiuos 9600 km.


Smart ir Woodland Trust planuoja iki 2007 metų pabaigos išleisti 1000 ekologinių kortelių, o tai reiškia, jog bus pasodinta 5 tūkst. naujų medžių.