„Visa“ kurs pirmąją bekontaktę daugiafunkcinę kortelę Europoje

visa electron
Mokėjimo kortelių organizacija „Visa Europe“ kartu su kompanija „Barclaycard“ ir už Londono transporto sistemą atsakinga institucija „Transport for London“ kurs kelionėms visuomeniniu transportu bei atsiskaitymams už prekes skirtos bekontaktės kortelės technologiją. Tai bus pirmoji tiek Jungtinėje Karalystėje, tiek visoje Europoje daugiafunkcinė bekontaktė kortelė. 

Naująja „Visa Barclaycard“ kortele mažiau nei per sekundę bus galima saugiai atsiskaityti už nedidelius pirkinius, kurių vertė neviršija 10 svarų (50 litų) – tokius kaip kavos puodelis ar laikraštis. Ja taip pat bus galima naudotis kaip „Oyster“ kortele, suteikiančia leidimą važiuoti Londono metro ar autobusu.
Norint atsiskaityti naująja „Visa Barclaycard“ jos savininkui tereikės kortelę ištiesti link duomenis nuskaitančio įrenginio. Šis būdas yra žymiai patogesnis už tradicinį, kai kortelė yra kišama į specialų apmokėjimo terminalą. Naujoji technologija ne tik paspartins atsiskaitymo operacijas, bet ir padės Londono gyventojams bei svečiams sutaupyti vietos savo piniginėse, atsisakius nereikalingų kortelių.

Pasak „Visa Europe“ Vartotojų rinkos plėtros padalinio vyresniosios viceprezidentės Sandra Alzetta, ši kortelė – pirmoji daugiafunkcinė bekontaktė kortelė Europoje, kuri leis pilnai išnaudoti lustinių kortelių galimybes bei padės įgyvendinti „Visa“ strategiją – skatinti atsiskaitymus kortelėmis už nedidelės vertės pirkinius.

„Visa“ džiaugiasi galimybe bendradarbiauti su „Barclaycard“ ir pristatyti pirmąją bekontaktę kortelę, skirtą atsiskaitymams už nedidelius pirkinius bei keliones metro ar autobusu. Ši kortelė užtikrins saugų ir itin greitą atsiskaitymą už transporto paslaugas ar kitus pirkinius,“ – teigia „Visa UK“ vyresnysis viceprezidentas Marc O‘Brien.

„Visa“ dalyvavimas šiame projekte atvers naujas galimybes keliaujantiems Londono visuomeniniu transportu. Kadangi „Visa“ kortelėmis galima atsiskaityti visame pasaulyje, naujosios „Visa Barclaycard“ savininkas ja galės naudotis ne tik keliaudamas metro ar autobusu Anglijos sostinėje, bet ir visose kitose prekybos vietose.

Londono gyventojai ir miesto svečiai naująsias integruotas bekontaktes „Visa Barclaycard“ korteles galės įsigyti jau 2007 metų vasarą.

Bekontaktės lustinės kortelės technologiją „Visa“ sukūrė 2004 metais. Iki šiol bekontaktės kortelės buvo pristatytos keliose pasaulio šalyse, įskaitant JAV ir Azijos-Ramiojo vandenyno regiono šalis.