VISA užkariauja Lietuvą ir pasaulį

visaa
Šiuo metu Europoje yra 320 mln. žmonių, kurie naudoja VISA korteles. Tai 8,8 proc. daugiau nei praeitais metais. Atsiskaitymų šiomis kortelėmis suma šiemet siekė 10,9 proc. nuo bendros visų atsiskaitymų sumos. Lietuvoje šis skaičius yra dar didesnis – 16 proc.


Statistika rodo, jog Lietuvos gyventojai vis labiau pasitiki mokėjimo kortelėmis. Ta pati tendencija pastebima ir kaimyninėse valstybėse, pvz., Estija atsiskaitymų kortelėmis skaičiumi užima pirmąją vietą Europoje, o Baltarusija yra valstybė, kurioje bene sparčiausiai pasaulyje auga plastikinių kortelių turėtojų skaičius.

 
Lietuvoje plastikinių kortelių turėtojų skaičius taip pat auga gana aktyviai. Per 2006-uosius metus jų padaugėjo 18 proc., o tai beveik 1000 kasdien išduodamų kortelių.

  
Statistika patvirtina, jog Lietuvos ir Europos gyventojai vis labiau pasitiki VISA kortelėmis. Pasitikėjimą kelia ir tai, jog nuo 50 iki 70 proc. visų Lietuvoje išduodamų kortelių yra lustinės, o 60-yje proc. yra įdiegta lusto technologija.


Šiuo metu ES valstybėse yra išduota 321 mln. VISA mokėjimo kortelių, o bendro atsiskaitymo jomis suma sudarė 1,2 trln. eurų.