Mokėjimo kortelių sistema „Visa“ pateikė pareiškimą dėl restruktūrizavimo

Katė
Birželio 22 d., vakarą mokėjimo kortelių sistema "Visa“ pateikė registracijos pareiškimą Jungtinių Valstijų Vertybinių popierių ir biržos komisijai dėl eilės sandorių, susijusių su "Visa Canada“, "Visa International“ ir "Visa USA“ sujungimo į vieną akcinę bendrovę "Visa Inc.“. "Visa Europe“ liks bankų-narių asociacija ir taps „Visa Inc.“ licencijos bei minimalaus akcijų skaičiaus turėtoja.

Registracijos pareiškime aprašomi minėti sandoriai bei pateikiama informacija apie tolimesnius "Visa Inc.“ ryšius su "Visa Europe“, kaip licencijos turėtoja.

Siūlomoje struktūroje numatyta, kad "Visa Europe“ išliks atskiru juridiniu vienetu, kurio tikslas – tenkinti Europos rinkos vartotojų poreikius. Nepaisant šių pokyčių "Visa“ ir toliau užtikrins nenutrūkstamas paslaugas, patikimumą ir saugumą "Visa“ sistemos nariams, klientams, mokėjimo kortelių turėtojams ir prekybininkams visame pasaulyje, taip pat tobulins sistemų suderinamumo klausimus.

"Suprantame, kad unikalios Europos rinkos savybės reikalauja specialios strategijos. Tokia pozicija mums leidžia sutelkti visą dėmesį į Europos mokėjimo rinkos be sienų sukūrimą, tuo pačiu vykdant veiklą globalioje rinkoje,“ – teigė "Visa Europe“ prezidentas Peter Ayliffe.

Pasak jo, restruktūrizacija sustiprins "Visa Europe“, kaip vienintelės naryste pagrįstos mokėjimo sistemos Europoje, pozicijas.

Jungtinių Valstijų Vertybinių popierių ir biržos komisijai peržiūrėjus registracijos pareiškimą ir paskelbus jį galiojančiu, "Visa Inc.“ sieks visų savo narių pritarimo šiam restruktūrizavimo procesui.