Japonijoje populiarėja „gydomieji“ skambučiai telefonams

Pokalbis telefonu

Šaltinis: www.itbaze.lt

Japonijoje tampa vis populiaresni „gydomieji ringtonai“ – skambučiai, kurie esą padeda išgyventi kasdienius rūpesčius – nuo chroniškos nemigos iki sunkių pagirių.

Tarp melodijų yra ir skambučiai, skatinantys namų šeimininkes aktyviau dirbti, arba signalai, skatinantys veido odos kokybės gerėjimą – elektroninės muzikos, Šuberto kūrinių ir miško garsų mišinys, o taip pat paukščių dainavimas ir upelio čiurlenimas.

„Aš manau, kad tai turi paskatinti jus susimąstyti apie prausimąsi, ir tai yra gerai odai, – žurnalistams paskelbė viena iš šios paslaugos naudotojų. – Vienaip ar kitaip tai jus priverčia užeiti į vonią“.

Skambučius telefonams kuria Macumi Suzuki Skambučių laboratorija Japonijoje, Japonijos akustinės laboratorijos padalinys.

Suzuki melodijų pardavėjai teigia, kad „atsisiuntimų kiekis rodo tai, kad kažkuria prasme “ringtonai„ yra veiksmingi“.

Macumi Suzuki žinomas dar ir dėl to, kad 2006 metais jam pavyko sintezuoti moters balsą, kurio savininke galėjo būti Džokonda. Mokslininkas išmatavo Leonardo da Vinči šedevro veido ir rankų parametrus, ir jų pagrindu apskaičiavo paveiksle pavaizduotos moters svorį, o taip pat atkūrė jos kaukolės galimą formą.

Vėliau šie duomenys buvo naudojami labiausiai atitinkančio nutapytos moters balso „parinkimui“.