Minske prasidėjo Baltarusijos energetinis ir ekologinis forumas

SmartHouse logotipas

Minsko (Baltarusija) futbolo manieže šiandien (saplio 12 d.) prasidėjo kelios parodos – tai XV Baltarusijos energetinio ir ekologinio forumo dalis. Dvi iš jų – tai „Energy Expo“ ir „ExpoLight“. Jos skirtos šiuolaikinėms energiją taupyti padedančioms bei gamtą tausojančioms technologijoms ir įrangai, namų ir biurų automatizavimo sistemoms.

„Energy Expo“ labiau orientuota į energijos taupymą. Joje dalyvauja daug valstybinių institucijų ir atskirų kompanijų, tokių kaip „Siemens“ bei ABB, kurios pristato nemažai energiją taupyti padedančių sprendimų.

„ExpoLight“ orientuota į apšvietimą. „Penki kontinentai“ čia dalyvauja su partnere „LC Group“ ir pristato „Smart House“ bei taupymo galimybes. Renginyje apsilankė architektų iš Baltarusijos, kviestinių svečių.

Anot „Penkių kontinentų“ Intelektinių pastatų projektų skyriaus vadovo Vaidoto Bijūno, pirmą dieną renginyje apsilankė gan daug žmonių. Baltarusiams įdomi pati „Smart House“ koncepcija. Jiems tai yra naujovė, tad jau pirmos dienos rezultatas – keli planuojami projektai. Į intelektinio būsto naujoves čia žiūrima atviriau, ne taip skeptiškai kaip Lietuvoje.

Garso įraše pirmos parodos dienos rezultatus apibendrina „Penkių kontinentų“ Intelektinių pastatų projektų skyriaus vadovas Vaidotas Bijūnas.

 

Intelektinis būstas – patogumo ideologija >>>