Išsiruoškite į kelionę su „Google Maps“!

Grįžę namo po nelengvos darbo dienos vakarą leidžiate prie televizoriaus ekrano. Netikėtai paskambina bičiulis ir pasiūlo savaitgalį suorganizuoti kelionę. Nudžiungate ir nė nepakilę nuo patogaus krėslo įsijungiate virtualaus pasaulio žemėlapį savo televizoriaus ekrane.

Netikite, jog tai įmanoma? Interaktyviosios IP televizijos „Penki TV“ žiūrovams tai visiškai paprasta – artimiausiu metu jie galės naudotis populiariuoju „Google Maps“ žemėlapiu TV ekrane. Beje, jį galima matyti norimu formatu: kelių, vietovių, palydoviniu (vaizdas iš palydovo) ar hibridiniu (keliai ir vaizdas iš palydovo). Meniu juostos rubrikoje „Programos“ pasirinkus „Google Maps“ galima atrasti bet kurį pasaulio tašką (šalį, miestą, kaimą, gatvę ar konkretų objektą konkrečioje vietoje) ir net suplanuoti kelionę iki jo. Rubrikoje „Maršrutas“ pasirinkus konkrečią kelionę iš taško A į tašką B, galima sužinoti ne tik atstumą tarp jų, bet ir kelionės trukmę keliaujant automobiliu, dviračiu ar pėsčiomis, patogiausią kelią pasiekti galutinį tašką. Ir tai dar ne viskas!

Norimas vietas naudotojas gali išsaugoti rubrikoje „Mano vietos“, o paieškos istorijoje nuolat bus matoma 10 paskutinių ieškotų taškų. Be to, artimiausiu metu „Penki TV“ žiūrovai galės naudotis ir lankytinų vietų duomenų baze POI (angl. Point of interest). Taigi, bus galima ne tik sužinoti, kaip nukeliauti į norimą tašką, bet ir ką įdomaus ten aplankyti, kur apsistoti, užkąsti, palikti automobilį ir pan.

UAB „Penkių kontinentų komunikacijų centras“ diegiama interaktyvioji televizija „Penki TV“ – tai ne tik populiariausi TV kanalai, tarp kurių 3D ir HD, bet ir daugybė kitokių interaktyvių funkcijų: virtuali vaizdo nuoma su garsiausiais pasaulio filmais, el. paštas ir pokalbių svetainė TV ekrane, galimybė įrašyti norimą vaizdo medžiagą vėlesnei peržiūrai ir kt.