„Microsoft“ konferencijoje „MIX’2011“ – naujoji „Internet Explorer 10“

Balandžio 12–14 dienomis Las Vegase vyksta šeštoji „Microsoft“ konferencija „MIX’2011“, skirta internetinių sprendimų kūrėjams. Šiemet ji sutraukė per 2 500 dalyvių ir 40 žurnalistų iš viso pasaulio. Konferencijoje „Microsoft“ pristatys savo naujoves, tarp jų ir naująją naršyklę „Internet Explorer 10“.

Ne paslaptis, jog kompanija buvo kritikuota, kad „Internet Explorer“ atnaujinama ne taip dažnai, kaip norėtųsi. Ir štai praėjus 4 savaitėms po „Internet Explorer 9“ pasirodymo „Microsoft“ pristatė pirminę (angl. platform preview) „Internet Explorer 10“ versiją.

Naujoji naršyklė išsiskiria dideliu darbo našumu, suderinamumu su operacine sistema ir lankstesniu HTML5 palaikymu. Kaip ir ankstesnė versija, naujoji nepriderinta prie „Windows XP“. Tai „Microsoft“ principo reikalas, mat manoma, jog XP neatitinka šiuolaikinių poreikių ir po truputį grimzta užmarštin.

Dar vienas „Internet Explorer 10“ privalumas – išplėstas funkcionalumas: „CSS3 Gradients“, „CSS3 Flexbox“, „CSS3 Grid“, „CSS3 Multi–column Layout“, „CSS3 Grid Layout“, „ES5 Strict Mode“, „CSS3 Transitions“ ir „CSS3 3D Transforms.“ standartų palaikymas.