„Apple“ pateikė dvi paraiškas gauti patentams, susijusiems su išmaniųjų telefonų „iPhone“ patobulinimais

Kaip visuomet, „Apple“ išlieka paslaptinga ir neteikia papildomos informacijos apie išradimus, kuriuos ji patentuoja, tačiau iš JAV Patentų biurui pateiktų aprašymų matyti, kad viena paraiška susijusi su „iPhone“ patobulinimu, kuris leistų vartotojui pakeisti paslaugų tiekėją, nekeičiant SIM kortelės. Tai gerokai palengvintų gyvenimą „iPhone“ vartotojams, ypač atsižvelgiant į tai, kad neretai telefone įdiegta įvairi programinė įranga, tarp jų ir komercinė, o nusprendus keisti paslaugos tiekėją, reikia keisti ir telefoną. O tai dažniausiai sukelia problemų.
„Apple“ patentą apibūdina kaip prisijungimo ir patikrinimo procesą, kurio metu sukuriamas unikalus tam telefonui identifikatorius, saugantis informaciją apie paslaugos tiekėją bei telefono programinę ir aparatinę įrangą. Kadangi galima sukurti daug tokių identifikatorių, pakeitus telefono SIM kortelę ar perkrovus telefoną, bus galima tiesiog pasirinkti, kokį identifikatorių naudoti. „Apple“ teigimu, toks metodas tiks ir telefonams, neturintiems SIM kortelių.
Kitas patentas numato „iPhone“ įdiegti jutikliniu ekranu valdomą radijo dažnio lustą. Tai ateityje leistų radijo dažniu siųstis ir gauti duomenis, taip pat valdyti automatines duris, kitus prietaisus, atpažinti prekes, turinčias identifikavimo radijo dažniu technologiją (RFID, Radio-frequency identification), ar būtų panaudotas kitiems tikslams, pavyzdžiui, belaidžiu būdu transliuoti muziką.
Kol kas paraiškos yra vertinamos ir „Apple“ nepraneša, ar šios naujovės galėtų būti įdiegtos naujos kartos „iPhone“ telefonuose, o jeigu ir taip, kada.