Baltieji rūmai sukūrė taikomąją naujienų programą, skirtą „Android“ įrenginiams

JAV prezidento Barako Obamos administracija išleido oficialią taikomąją programą mobiliesiems įrenginiams, paremtiems „Android“ platforma. Ji suteiks galimybę būti naujienų, susijusių tiek su prezidento, tiek su jo komandos narių veikla, sūkuryje. Mobiliųjų įrenginių savininkai nuo šiol galės susipažinti su vaizdo medžiaga, nuotraukomis, pranešimais apie svarbiausius Baltųjų rūmų įvykius.

Taikomosios programos meniu sudaryta iš 4 dalių: „Naujienos“, „Interneto dienoraštis“, „Vaizdo medžiaga“ ir „Nuotraukos“. Du pirmieji skyriai bus papildomi oficialiomis naujienomis, prezidento spaudos tarnybos pranešimais ir žinutėmis apie renginius, kuriuose ketina dalyvauti prezidentas B. Obama. Skyriuose „Nuotraukos“ ir „Vaizdo medžiaga“ bus publikuojamos užkulisinės fotografijos bei vaizdo įrašai.

Naujoji programa platinama nemokamai ir veikia įrenginiuose, turinčiuose operacinę sistemą „Android 1.6“ bei naujesnes jos versijas.

Anksčiau jau buvo išleista panaši taikomoji programa, skirta „iPhone“. Baltieji rūmai siūlo 2010 metų sausį išleistą taikomąją programą „iOS“ platformai. Iki šiol į savo įrenginius ją įsidiegė per 400 tūkst. žmonių. Skirtingai nei „Android“ taikomosios programos, „iOS“ skirtose programose suteikiama galimybė žiūrėti tiesiogines prezidento pasirodymų transliacijas.