Didžiuosiuose ekranuose – filmas apie kompiuterinį virusą

Šiandien laukiama filmo, sukurto garsaus kompiuterinio viruso „I love you“ garbei, premjeros. 2000 metų gegužę virusas „The Love Bug“ (žinomas kaip „I love you“ arba „LoveLetter“) keliavo į viso pasaulio interneto naudotojų pašto dėžutes. Prie laiško prikabinta kenksminga programa „I love you“ perrašydavo multimedijos failus ir išsiųsdavo savo nuosavas kopijas visiems naudotojo adresatams.

Filmas „Tema: Myliu tave“ (angl. Subject: I love you), skirtas būtent šiam virusui, šiandien debiutuoja Niuport Bičo kino festivalyje. Šioje romantiškoje veiksmo ir specialiųjų efektų kupinoje dramoje vadina buvęs supermenas Dinas Keinas, serialo „Tikras kraujas“ žvaigždė Kristin Bauer ir kt.

Filme pasakojama apie jauną vaikiną, netekusį savo svajonių merginos. Bandydamas susigrąžinti mylimąją jis sugalvoja sukurti kompiuterinį virusą. Iš tikrųjų „Love Bug“ sukūrė vienas Filipinų studentas, norėdamas išsiaiškinti prieigos prie interneto slaptažodžius. Įtariamasis Onilas de Guzmanas už tai atsakomybės išvengė, nes tuo metu šalyje negaliojo su kompiuteriniu saugumu susiję įstatymai.