„Bento Book“ – ateities svajonių kompiuteris

 

Kai garsiai paklausiame, ką dar įspūdingo naujausių technologijų kūrėjai gali pasiūlyti, nesitikėdami nieko, – jie vėl mus nustebina.

Renė Lee, jaunas dizaineris iš JAV, siūlo technologijų mylėtojams idėją, kuri sujungia visus įrenginius į visumą ir nepalieka abejingų. „Bento book“ – tai nešiojamasis kompiuteris, planšetinis kompiuteris, išmanusis telefonas, atskirai montuojamas kietasis diskas ir baterija – viskas viename.

Jauno dizainerio pasiūlytas sprendimas šiemet buvo pripažintas geriausiu tarp 1000 kitų, kurie varžėsi Japonijos kompanijos rengtame kasmečiame technologijų konkurse „Fujitsu design award 2011“.

Renė Lee save pristato kaip dizainerį, kuris kuria sudėtingus sprendimus ir pasiekia paprastumą, – tai jis įrodo ir savo sumanytame „ateities kompiuterio“ modelyje.

„Bento Book“ pagrindas – 15 mm storio nešiojamasis kompiuteris, turintis 15,4 colių įstrižainės OLED ekraną. Vietoj mums įprastos klaviatūros yra tik daug skyrelių, primenančių padėkliuką. Į kiekvieną iš jų galima įstatyti kitus įrenginius: planšetinį kompiuterį, išmanųjų telefoną, kietąjį diską ir saulės energiją naudojančią ličio bateriją, kurie atsidūrę reikiamoje vietoje sinchronizuojasi su pagrindu ir tampa vienu įrenginiu.

Taigi, dabar jūs galite klausytis muzikos per išmanųjį telefoną, tuo pat metu savo planšetinį kompiuterį naudoti kaip jutiklinę klaviatūrą, patogią naršyklę ar muzikos instrumento klavišus. Dar vienas pliusas – norint naudotis „Bento Book“, nebūtina sudėti visus įrenginius, išskyrus bateriją ir kietąjį diską. Renė Lee kurdamas šį modelį ilgai galvojo ir apie spalvas, tačiau nusprendė pasilikti prie klasikinės juodos ir pakankamai drąsios, akį rėžiančios raudonos.