Paskelbtas Europos technologijų lyderių TOP 25

2011 m. gegužės 9 d. vienas įtakingiausių pasaulio verslo žurnalų „Wall Street Journal Europe“ paskelbė 25 ryškiausius Europos technologijų lyderius. Į šį prestižinį sąrašą pateko ir lietuvių sukurtos atviros mobiliųjų taikomųjų programų platformos „GetJar“ įkūrėjas bei vadovas Ilja Laurs.

Greta lietuvio, sąraše puikuojasi kitų garsių pasaulinių kompanijų, tokių kaip „Skype“, „Google“, SAP, „Microsoft“, „Kaspersky Lab.“, „Facebook“, „Cisco“, ir kitų vadovaujančių asmenų vardai.

„Wall Street Journal“ pažymi, kad lietuvis sukūrė didžiausią pasaulyje atvirą mobiliųjų taikomųjų programų platinimo platformą. „GetJar“ suteikia galimybę programų kūrėjams pasiekti dešimtis milijonų vartotojų visame pasaulyje, o vartotojams – prieiti prie daugiau nei 150 tūkst. taikomųjų programų. Skirtingai nuo uždarų mobilių taikomųjų programų parduotuvių, tokių kaip „Apple iTunes“, „Google Android Market“ ir kt., kurios pateikia tik savo platformos programas ir griežtai reguliuoja jų kūrėjus, „GetJar“ pritaikytas visiems šiuo metu rinkoje parduodamiems mobiliesiems telefonams ir suteikia programų kūrėjams laisvę patiems pasirinkti verslo modelį, techninius sprendimus ir pan.