„Twitter“ naudotojai sukūrė filmą apie save

Režisierius iš Singapūro Tan Siok Siok reklamuoja dokumentinį filmą apie „Twitter“ paslaugą, kuris pavadintas „Twittamentary“.

Projekto unikalumas – jog esminiu jo resursu tapo „Twitter“. Filme pasakojamos istorijos surinktos per „Twitter“ – geriausios iš atsiųstų buvo atrinktos interneto dienoraščių naudotojų. Filmavimo grupė taip pat suformuota per „Twitter“.

Stebėti visą kūrybinį procesą naudotojai galės per specialų mikroblogą @twittamentary, o juostos premjera numatyta 2011 metų antroje pusėje.

2010 metų vasarą internete pasirodė neegzistuojančio filmo „The Twitter Network“ parodija, kurios garso takeliu tapo „The Gregory Brothers“ daina „I can Tweet“ pagal grupės „Radiohead“ kūrinį „Creep“. Klipas – tai atsakas į filmo „Socialinis tinklas“, kuriame pasakojama apie „Facebook“ sukūrimą, sėkmę. Grupės „The Gregory Brothers“ specializacija – muzikinis žanras „autotune the news“. Šio žanro muzikinės kompozicijos – tai ne muzikinių siužetų apdorojimas. Vieni garsiausių „The Gregory Brothers“ darbų – „Bed Intruder Song“ ir „Double Rainbow Song“.

Interneto dienoraščių paslauga „Twitter“ pristatyta 2006 metais. 2011 metų duomenimis, šiame tinkle buvo užsiregistravę apie 200 mln. internautų.