Robotas – apgavikas

Šiuolaikinius robotus galima pritaikyti įvairiems darbams – nuo kavos virimo iki žmonių gelbėjimo. Šiuo metu jie net gali išspręsti didelę piratavimo prie Afrikos krantų problemą.

Tikriausiai ten plėšikaujantys ir užsienio krovininius laivus grobiantys piratai neatkreiptų dėmesio į jų denyje iš kažkur atsiradusią alaus skardinę. Tačiau tai apgaulingas triukas – mokslininkai sukūrė robotą, kuris niekuo nesiskiria nuo alaus skardinės, o jo paskirtis – prilipti prie laivo krašto, paskui „užlipti“ į jo denį ir filmuoti viską, kad darosi piratų denyje. Taip bus galima išsiaiškinti, kiek yra piratų, ar jie ginkluoti, ką jie planuoja toliau daryti, o piratai net nepastebės, kad yra stebimi.

Tai jau ne pirmas keistas „Recon Robotics“ išradimas. Ankstesnis šios robotus kuriančios kompanijos kūrinys – mažas, smūgiams atsparus robotas „Throwbot“, kurį galima numesti nuo didelių aukščių. Pastarasis robotas bus naudojamas ekstremaliomis sąlygomis, kai reikės gauti vaizdo medžiagos iš pavojingų vietų, pvz., įmesti jį į sugriuvusio pastato vidų, kad būtų galima pamatyti, ar po juo nėra prispaustų žmonių.