Rašantieji įžeidžiančius komentarus „Twitter“ tinkle bus baudžiami

„Twitter” naudotojai nuo šiol negalės jaustis visiškai saugūs – naujasis socialinio tinklo Europai vadovas Tony Wangas paskelbė, kad internautai, kurie kalbės nepagarbiai, įžeidinės kitus ar pažeis savo šalies įstatymus, bus baudžiami, o jų tekstai bus perduodami kaip įrodymai atsakingoms institucijoms.

Šiuo metu teisininkai vis dažniau prašo atskleisti „Twitter“ naudotojų, kurie pažeidė įstatymus, tapatybes.

„Socialinis tinklas neturi apsaugoti savo naudotojų, bet privalo apsaugoti naudotojo teisę pačiam apsiginti, tačiau jei pažeidžiami įstatymai, mes privalėsime apie tai pranešti teisėsaugai“, – teigė Tony Wangas.

Pastaruoju metu pasitaiko vis daugiau atvejų, kai už savo pasisakymus nubaudžiami „Twitter“ naudotojai. Neseniai „Liverpool“ žaidėją Davidą Ngongą Anglijos futbolo asociacija nubaudė už tai, kad po pralaimėtų rungtynių žaidėjas įkėlė rungtynių teisėjų nuotrauką su „Manchester United“ marškinėliais po apačia parašydamas, jog teisėjas palaikė pastarąją ekipą.

Apie teisinius ginčus ir privatumą bei saugumą internete daug diskutuota G8 susitikime, kuriame, be didžiausių valstybių vadovų, buvo ir „Facebook“ įkūrėjas Markas Zuckerbergas bei vienas „Google“ vadovų Erikas Schmidtas.

Tačiau ne visiems idėja, baudžiamojon atsakomybėm patraukti už internete išreikštas nuomones, patinka. Kai kurie žmogaus teisių gynėjai teigia, kad tai prieštarauja daugelio šalių konstitucijoms, kuriose yra užtikrinama asmens žodžio ir minties laisvė.