Naršyklę „Google Chrome“ renkasi per 20 proc. interneto naudotojų

Kompanijos „StatCounter“ duomenimis, „Google Chrome“ naršyklė peržengė 20 procentų rinkos ribą. Tokie skaičiai buvo paskelbti suskaičiavus 2011 m. birželio duomenis.

„Chrome“ rinkosi 20,7 proc. interneto naudotojų. Tai labai geras pasiekimas naršyklei, kuri buvo sukurta tik prieš 2,5 metų. Žiūrint į trijų pagrindinių naršyklių tendencijų grafiką, galima teigti, kad „Chrome“ naršyklė „atėmė“ vartotojus būtent iš „Internet Explorer“, o „Firefox“ naudotojų skaičius per pastaruosius kelerius metus išlieka daugmaž pastovus ir laikosi ties 30 procentų riba.

Teisingumo dėlei reikia pabrėžti, kad yra įvairių statistikos duomenų šaltinių ir skaičiavimo būdų, tad negalima pasikliauti tik vienu iš jų. „StatCounter“ naudoja 3 milijonų tinklalapių duomenis. Daugiau nei ketvirtadalis jų surenkama Jungtinėse Valstijose. Tačiau skirtingai nuo „StatCounter“, kompanija „Net Applications“ pateikia kitokius duomenis – remiantis jais, „Chrome“ gegužės mėnesį užėmė tik 12,5 procentų rinkos.

Kad ir kokia būtų tiesa, tendencija išlieka tokia pati – „Internet Explorer“ naudotojų skaičius krinta, o „Chrome“ kyla.