HDMI ir DP jungtys bus uždraustos?

Kova tarp dviejų ypač populiarių vaizdo perdavimo jungčių HDMI ir „DisplayPort“ gali įsižiebti dar šiais metais. HDMI jungtį plėtojanti organizacija pareiškė, jog kabeliai, turintys HDMI ir „DisplayPort“ jungtis kartu, negali būti pardavinėjami.

Šiuo metu „Apple“ savo „Mac“ kompiuteriuose praktiškai visais atvejais naudoja tik „DisplayPort“ jungtį. Jeigu nepavyksta prijungti įrenginio su HDMI jungtimi, galima įsigyti kabelį, kuris viename gale turi „mini DisplayPort“ jungtį, o kitame – HDMI.

Tokia situacija palengvina gyvenimą ir gamintojams, ir pirkėjams. Pirkėjas nepatiria nepatogumo dėl skirtinguose prietaisuose esančių jungčių įvairovės, o gamintojui nereikia nuolatos sukti galvos, ar jų naudojama jungtis yra pakankamai populiari rinkoje ir tenkins visus vartotojų poreikius. O daugiausia naudos iš šios situacijos išpeša tokius kabelius gaminčios kompanijos – jos turi užtektinai darbo ir nuolatinių užsakymų.

Tačiau tokia padėtis rinkoje nebetenkina HDMI jungties savininkų.

„HDMI reikalavimai numato, jog visi be išimties HDMI kabeliai abiejuose galuose privalo turėti tik HDMI jungtis. Visos kitos kabelių konfigūracijos nėra licencijuotos ir nėra leistinos pardavinėti“, – aiškina HDMI gamintojai.