Vaizdo žaidimu siekiama pakeisti stereotipus apie arabų šalių gyventojus

Šią savaitę socialiniame tinkle „Facebook“ atsirado naujas žaidimas „Happy Oasis“, kuriame pagrindiniai veikėjai arabų pasaulio super herojai bandys parodyti, kad ne visi arabų šalių gyventojai yra ekstremistinių pažiūrų.

Šio projekto sumanytojas Suleiman Bakhit tikisi, kad šis žaidimas padės sukurti teigiamus ir sektinus pavydžius tiems vaikams, kurie mano, jog arabų šalių gyventojai yra teroristai ar ekstremistinių pažiūrų.

Iš Jordanijos kilęs žaidimo idėjos autorius S. Bakhit studijavo JAV Minesotos universitete, kai įvyko Rugsėjo 11-osios tragedija. Tada dar studentą jį sumušė už tai, kad jis buvo arabų kilmės. Tačiau vietoj keršto „Happy Oasis“ įkūrėjas nusprendė įgyvendinti edukacinę kampaniją.

S. Bakhit mokyklose vaikams ir jaunimui skaitė arabų pasakas ir paskaitas, kuriose bandė įrodyti, kad ne visi arabų pasaulio atstovai yra teroristai ir ekstremistai.

„Vienoje mokykloje vaikas paklausė, ar mes turime kokį ypatingą herojų. Aš supratau, kad mes jo neturime. Todėl sukūriau savo komiksų knygelę, kurioje pristačiau teigiamus arabų pasaulio pavyzdžius – Džeimsą Bondą primenančią arabų kilmės agentę ir Jordanijos specialųjį agentą, kovojantį su ekstremistais“, – pasakojo S. Bakhit.

Pardavęs per 300 tūkstančių žaidimo kopijų, autorius suprato, kad komiksų knygelėje esančią žinutę galima perduoti ir internetu – per socialinius tinklus bei žaidimų portalus.

„Norėjau sukurti tokius herojus, kurie būtų artimi vaikams, kuriuos aš savo žinute noriu pasiekti, todėl aš prašiau jų pateikti savo idėjas“, – teigė „Happy Oasis“ idėjos autorius.

Taigi, pirmajam žaidimui buvo sukurtas draugiškas ir stereotipus apie arabų pasaulį griaunantis herojus Element 0, kuris sulaukė didžiulių simpatijų. Na, o per pirmąją savaitę žaidimas sulaukė daugiau nei 50 tūkst. gerbėjų ir žaidėjų.