Ukrainoje sukurtas socialinis tinklas gyvūnams

Internete atsirado socialinis tinklas, skirtas gyvūnams. Tinklalapį Mordaški.com sukūrė entuziastų komanda iš Charkovo.

Tinklo bendrasavininkė ir administratorė Marija Mankovskaja pasakojo, jog tokia idėja kilo jos draugui. Pagrindinis tinklalapio tikslas – padėti gyvūnų augintojams susirasti bendraminčių, o patiems gyvūnams – pasivaikščiojimo ar net gyvenimo partnerių.

Norint naujajame tinkle užregistruoti savo augintinį, būtina užpildyti anketą ir nurodyti gyvūno el. paštą, lytį, veislę, aprašyti jo išvaizdą, įdėti nuotrauką. Po registracijos gyvūno šeimininkas gali sukurti nuotraukų albumų ir juose publikuoti augintinio fotografijas, taip pat pristatyti vaizdo medžiagą, kurioje nufilmuotas mylimas gyvūnėlis, į draugų sąrašą įtraukti kitus tinklo naudotojus.

Šiuo metu tinkle jau yra užsiregistravę apie 300 naudotojų – gyvūnų augintinių iš Rusijos, Ukrainos, Estijos. Dauguma užregistruotų gyvūnų – katės ir šunys, tačiau esama ir žiurkių, jūros kiaulyčių, šeškų, iguanų ir kt.

Naminių gyvūnų augintojai neretai įkelia savo augintinius į „žmonių“ socialinius tinklus. Pavyzdžiui, apie 10 proc. naminių gyvūnų Didžiojoje Britanijoje turi savo paskyras „Twitter“ ir „Facebook“ tinkluose.