Vokietija: „like“ mygtukas neteisėtas!

Mygtukas „like“, suteikiantis galimybę „Facebook“ naudotojams pasidalyti turiniu neprisijungus prie savo paskyros socialiniame tinkle, pažeidžia Vokietijos įstatymus. Tai pareiškė Nepriklausomo privatumo apsaugos centro vadovas Thilo Weichert.

T. Weichert pareiškė, jog kuomet tinklalapyje yra mygtukas „like“, duomenys apie lankytojus, jų „elgesį“ internete bei sesijos laiką perduodami į JAV serverius. Ir tai daroma net tada, kai naudotojas neužsiregistravęs socialiniame tinkle „Facebook“. O tai prieštarauja tiek Vokietijos įstatymams, tiek ES teisinėms normoms. Minėto centro ekspertai teigia, kad „Facebook“ naudoja informaciją siekdamas kuo didesnio reklamos efektyvumo bei rinkdamas duomenis apie naudotojų aktyvumą.

T. Weichert paragino visas vietos kompanijas ištrinti iš savo puslapių „like“ mygtuką iki rugsėjo pabaigos. Tiems, kas ignoruos šį raginimą, gresia iki 50 tūkst. eurų bauda. Tokia pati bausmė laukia ir tų, kurie palaikys gerbėjų puslapius socialiniame tinkle „Facebook“.

Visai neseniai neatitinkanti Vokietijos įstatymų pripažinta veidų atpažinimo fotografijose, įkeliamose į „Facebook“, sistema. Tuomet buvo teigta, jog šalies įstatymai draudžia nelicenzijuotą biometrinės informacijos, tokios kaip atstumas tarp akių ar veido forma, rinkimą.