Vartotojams pristatyta „System Centre Virtual Machine Manager 2012“ bandomoji versija

Š. m. rugsėjo pradžioje vartotojų įvertinimui pristatyta serverių infrastruktūros valdymo programinės įrangos  System Center Virtual Machine Manager (VVM) 2012 bandomoji versija (Release Candidate). VVM yra esminis System Center 2012 produktų šeimos narys, užtikrinantis sklandų virtualios IT infrastruktūros bei integruotą viešųjų ir privačių debesų kompiuterijos sprendimų valdymą. Bandomoji VVM 2012 versija pasižymi išplėstu funkcionalumu, suteikiančiu galimybę įmonėms pasinaudoti naujomis valdymo, paslaugų teikimo ir kontrolės funkcijomis, taip pat taupyti kaštus efektyviau sutvarkant ir lanksčiau sukonfigūruojant serverių infrastruktūrą. Iš „Microsoft“ parsisiuntimų centro galima parsisiųsti programos failą arba iš anksto sukonfigūruotą virtualią mašiną.  Šiuo metu vartotojams siūloma susipažinti su naujomis ir patobulintomis VVM 2012 funkcijomis ir pateikti savo komentarus. Galutinę VVM 2012 versiją planuojama pristatyti 2012 metų pirmąjį pusmetį.

VVM 2012 kūrėjai pabrėžia, kad naudojimasis šia programine įranga suteikia įmonėms ir organizacijoms naujų galimybių.  

Galima sukurti lanksčią ir lėšas taupyti padedančią infrastruktūrą, sukaupiant ir tinkamai paskirstant duomenų centrų resursus, vieningai valdant ant skirtingų programinės įrangos gamintojų platformų veikiančius produktus, taip pat sukuriant savitarnos principu veikiančius sprendimus.

VVM 2012 taip pat leidžia patogiai teikti ir valdyti standartizuotas programines paslaugas, perkelti „į debesis“ jau esamas programines aplikacijas ir paprasčiau jas valdyti. 

Naujoji programinė įranga taip pat suteikia galimybes optimizuoti virtualizavimo procesą, sukurti efektyvesnę įmonių poreikius atitinkančią IT infrastruktūrą, įgyvendinti patikimus privataus debesies principu veikiančius sprendimus ir palaikyti visus IT standartus.  

Išsamiau System Center Virtual Machine Manager 2012 naujienos pristatytos oficialiajame „Microsoft“ serverių padalinio tinklaraštyje, naujosios VVM 2012 funkcijos – VVM komandos tinklaraštyje.