Lietuvos jaunimui patraukliausias – elektroninis verslas

Rugsėjo 9–ąją dieną startavęs septintus veiklos metus skaičiuojantis verslo idėjų konkursas „Verslauk“ jau sulaukė daugiau nei 300 originalių verslo idėjų, o didelė dalis savo verslą steigti siekiančių 18–29 m. amžiaus projekto dalyvių ateitį sieja su elektroninio verslo galimybėmis.

„Daugiausia verslo idėjų kol kas sulaukta paslaugų sektoriuje, taip pat užregistruota nemažai verslo idėjų susijusių su e–prekyba, e–komercija, viešuoju maitinimu. Taip pat pastebėjome tendenciją kad jaunimui patrauklios “žaliosios„ verslo idėjos t.y. idėjos susijusios su ekologija, ekologišku gyvenimo būdu. Kol kas sulaukėme mažai verslo idėjų susijusių su aukštosiomis technologijomis (IT, biotechnologija, lazerių technologijomis, nanotechnologijomis, elektronika, mechatronika) ar nišiniais rinkos sektoriais“, – teigia vienos iš konkurso organizatorių VšĮ „Jaunimo iniciatyva“ direktorius Mindaugas Busila.

Tokiu dalyvių aktyvumu džiaugiasi ir konkurso Verslo angelo „Copy1“ atstovas Tomas Kalinauskas: „Šiandien – kaip niekad geros sąlygos pradėti savo verslą: jį galima įsteigti greičiau, priežiūros institucijų požiūris taip pat keičiasi ir paprastėja. Anksčiau buvo kalbama, jog verslui reikia daug pinigų, tačiau iš tiesų daug dažniau trūksta gerų idėjų ir entuziastingos komandos, nes turtingų investuotojų, kuriuos galima pritraukti, yra. Šiuo metu yra sudarytos visos sąlygos verslui pradėti, o konkursas “Verslauk„ jaunuoliams – puiki pradžia“.

„Verslauk“ konkurso organizatoriai ragina jaunimą, norintį pradėti savo verslą, registruoti savasiąs verslo idėjas iki spalio 10 d. imtinai tinklapyje www.verslauk.lt.

„Verslauk“ yra didžiausias verslo planų konkursas Lietuvoje. Jo tikslas yra formuoti jaunimo verslumo įgūdžius, skatinant jaunus žmones savo idėjas paversti sėkmingais verslais. Konkursas vyksta kasmet rudenį trijuose didžiausiuose Lietuvos miestuose: Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. „Verslauk“ konkursą organizuoja Vilniaus miesto savivaldybė, VšĮ „Jaunimo iniciatyva“ bei Mokslo ir technologijų parkas „Technopolis“.