„Google“ šifruos paieškos užklausas

Kompanija „Google“ ketina šifruoti visas paieškos užklausas. Planuojama, jog po kelių savaičių naudotojai bus nukreipiami į puslapį, atliekantį apsikeitimą duomenimis apsaugotu protokolu https.

Tai suteiks galimybę apsaugoti asmenų duomenis, įskaitant paieškos užklausas, kai naudojami nesaugūs sujungimo kanalai. Be to, tinklalapių savininkai negalės gauti informacijos apie kiekvieną konkrečią užklausą. Jiems bus prieinama tik informacija apie tūkstančius populiariausių paskutinio mėnesio užklausų, per kurias naudotojai pateko į portalą. Išimtimi iš taisyklės taps tik reklamos užsakovai – tikimasi, jog tai padės jiems stebėti savo skelbiamos informacijos efektyvumą.

2010 metų sausį „Google“ pašto paslaugoje „Gmail“ pasirodė sujungimas per apsaugotą kanalą kaip per pagrindinį. 2010 metų birželį pristatyta paieškos paslaugos beta versija, veikianti šifruotu kanalu. Įmonės atstovai pabrėžia, jog kitos interneto gigantės, pavyzdžiui „Twitter“ arba „Facebook“, taip pat siūlo savo klientams sujungimo https protokolu galimybę.