Socialiniame tinkle žmonės nepasitiki vieni kitais

Kornelio universiteto (JAV) atliktas tyrimas atskleidė, jog didžioji dalis asmenų, esančių mūsų paskyroje „Facebook“, nėra tikri draugai ir dauguma net nepageidauja su mumis dalytis jokia informacija.

Apklausus daugiau nei 2 tūkst. pilnamečių asmenų paaiškėjo, jog tik du žmonės iš ilgo draugų sąrašo yra tie, su kuriais mes linkę dalytis asmenine informacija. Taigi, tik du žmonės su kuriais galima kalbėtis apie svarbius dalykus, juos pažįstame tikrame gyvenime, o „Facebook“ naudojame kaip patogią bendravimo priemonę.

Su visais kitais „draugais“ nebendraujama arba bendraujama labai minimaliai. Mokslininkų teigimu, su dauguma asmenų mūsų nesieja jokie ryšiai, mes nepageidaujame, kad jie žinotų mūsų asmeninio gyvenimo smulkmenas ir net dieną, kada švenčiame gimtadienį. Taigi laiko leidimas socialiniame tinkle, anot tyrimą atlikusių specialistų, yra tik dėl laisvo laiko pertekliaus arba jau išsivysčiusi priklausomybė.

Šiuo metu vidutiniškai vienas žmogus turi 130 „draugų“ savo socialinio tinklo paskyroje. Tyrimas taip pat atskleidė, jog moterys, turinčios aukštesnį išsilavinimą, linkusios turėti mažiau „draugų“ nei vyrai.