„Google“ įkūrėjas „Vikipedijai“ paaukojo 500 tūkst. dolerių

Vienas iš korporacijos „Google“ įkūrėjų Sergejus Brinas (Sergej Brin) ir jo žmona paaukojo 500 tūkst. JAV dolerių „Vikimedijos“ fondui, palaikančiam „Vikipedijos“ projektą bei su juo susijusius portalus.

Šiek tiek anksčiau „Vikimedija“ ėmė įgyvendinti kasmetę akciją, kurios metu siekiama surinkti pinigų laisvosios enciklopedijos plėtrai. Visi „Vikipedijos“ lankytojai pasitinkami laisvosios enciklopedijos įkūrėjo Džimio Veilso (Jimmy Wales) kreipimusi, kuriame naudotojai kviečiami aukoti lėšas projektui.

2010 metais „Google“ paaukojo „Vikimedijos“ fondui 2 mln. JAV dolerių. O komentuodamas savo auką, Sergejus Brinas „Vikipediją“ pavadino vienu iš didžiausių interneto pasiekimų.

„Google“ teikia „Vikimedijai“ savo instrumentus versti bandomiesiems „Vikipedijos“ straipsniams į arabų, hindi ir suahili kalbas.

„Vikimedija“ – iš labdaros gyvuojanti nekomercinė organizacija. Didžioji dauguma fondo palaikomų projektų neturi nieko bendro su reklama ar pelno siekimu. Beveik visus turinio kūrimo bei redagavimo darbus atlieka patys internautai, o fondo darbuotojai atsako tik už techninę projekto dalį (serverius, programinę įrangą ir kt.).