Jungiamos „Google Checkout“ ir „Google Wallet“

„Google“ keičia savo mokėjimo sistemos „Checkout“ kryptį ir jungia ją su „Google Wallet“ paslauga. Tokio sprendimo tikslas – sukurti bendrą mokėjimo instrumentą, veikiantį tiek realioje, tiek virtualioje erdvėse.

Veiksmai, kurių „Google“ ėmėsi siekdama įtvirtinti „Checkout“ nevirtualioje erdvėje ir mobiliosios komercijos sektoriuje, nebuvo sėkmingi. Virtualioje erdvėje „Google Checkout“ taip pat nebuvo labai populiarus tarp interneto prekeivių.

Kompanijos teigimu, „Checkout“ ir „Wallet“ susijungimas leis išplėsti mobiliosios taikomosios programos „Google Wallet“ galimybes internete.

„Nuo šiol norint apsipirkti interneto parduotuvėje, kurioje veikia „Google Wallet“ arba „Google Checkout“, galima naudoti savo „Google Wallet“ naudotojo vardą ir slaptažodį, – aiškino „Google Wallet“ vadybininkas Benas Li (Ben Lee). – Taigi, norint atlikti mokėjimą nebereikia kas kartą išsitraukti kreditinės kortelės ir įvesti pristatymo adreso. Su „Google Wallet“ susieta kortelė „Citi MasterCard“ bus prieinama ne tik mobiliosios taikomosios programos mokėjimams, bet ir internete.“

„Google Checkout“ užsiregistravusius naudotojus informuos apie „Google Wallet“ funkcijos veikimą artimiausiu metu prisijungus prie sistemos. „Google“ atstovai žada prekybininkams perėjimą prie „Google Wallet“ palengvinti iš karto pasibaigus kalėdinių nuolaidų sezonui.