Modernūs gelbėjimo ratai

Jei ši modernių gelbėjimo ratų idėja būtų pasiūlyta prieš keliasdešimt metų, galbūt iš legendinio „Titaniko“ būtų pavykę išgelbėti daugiau žmonių.

Prie modernaus gelbėjimo rato koncepto dirbo ne vienas dizaineris. Galutinis rezultatas – išties inovatyvus daiktas. Ratas atlieka pagrindinę savo funkciją, t. y. nelaimės atveju neleidžia žmogui nuskęsti. Tačiau jis šiek tiek patobulintas. Dėl viduje įmontuoto magneto jis „leidžia“ prie savęs prisikabinti kitiems gelbėjimo ratams, kurie gali susijungti į didelę grandinę. Rate taip pat įmontuotas nedidelis apšvietimas ir GPS sistema, kuri padeda nustatyti buvimo vietą.

Pasak kūrėjų, tai išties modernus daiktas, kuris turėtų atsirasti kiekviename laive. Juk neretai laivo skendimo atveju, ypač per audrą, už borto atsidūrę žmonės „pasimeta“ jūroje ir nutolsta vieni nuo kitų, taip apsunkindami darbą gelbėtojams. Su šiais gelbėjimo ratais taip neatsitiktų, mat nespėjus prisitvirtinti prie kitų, asmuo būtų lengvai randamas pagal įmontuotus daviklius.