Policija „uždarė“ nemokamos muzikos portalą

Šią savaitę vieno Didžiosios Britanijos portalo, leidusio siųstis nemokamus muzikos įrašus veikla buvo sustabdyta, o svetainės savininkas suimtas už sukčiavimą.

Manoma, jog nemokamos muzikos svetainėje „RnBXclusive.com“  visi kūriniai buvo neteisėtai pasisavinti iš autorių ir nelegaliai platinami. Naujienų agentūros BBC duomenimis dėl neteisėtos svetainės veiklos menininkai galėjo patirti apie 15 milijonų svarų sterlingų nuostolį.

Muzikos svetainėje per mėnesį apsilankydavo beveik du milijonai vartotojų. Policijos teigimu, asmenims, kurie naudojosi šio portalo paslaugomis gali grėsti įkalinimas arba didelės baudos. Kadangi portale yra rodomi vartotojų IP adresai, nesunkiai galima atsekti siuntėjus.

Po to kai buvo uždarytas portalas lankytojus „pasitinka“ įspėjantis pranešimas: „Dauguma muzikos failų, kurie publikuojami šioje svetainėje buvo pavogti iš kūrinių autorių, naudodamiesi šio portalo paslaugomis jūs įvykdėte kriminalinį nusikaltimą už kurį didžiausia galima bausmė 10 metų nelaisvės arba neriboto dydžio baudos.“.