SOPA autorius bus perspėjamas specialia reklama

Rajone, kuriame gyvena SOPA įstatymo projekto autorius Lamar S. Smith, netrukus atsiras perspėjamasis reklaminis stendas, kuriame bus įrašas: „Nejuokauk su internetu“ (angl. Don’t Mess With the Internet).

Idėja pastatyti tokį stendą kilo Alexis Ohanian – vienam iš populiaraus resurso Reddit įkūrėjų. Norėdamas įgyvendinti šią idėją, Crowdtilt tinklalapyje jis paskelbė aukų rinkimo akciją ir kovo 15 d. jau turėjo reikiamus 15 tūkst. dol. Akcijoje dalyvavo 70 žmonių.

A. Ohanian pasirinktas šūkis – tai Teksaso valstijos šūkio „Nejuokauk su Teksasu“ perdirbinys. Šioje valstijoje gyvena ir senatorius Lamar S. Smith. Perspėjamojo stendo dizainą artimiausiu metu kurs Reddit naudotojai.

Naujienų portalas Reddit – vienas aktyviausių prieš SOPA nukreiptos protesto akcijos, kuri vyko 2012 metų sausio 18 d., dalyvių. Tuomet daugybė interneto kompanijų sustabdė savo veiklą, o savo svetainėse perspėjo apie SOPA pavojus.

Beje, sausį SOPA ir analogiško įstatymo projekto PIPA nagrinėjimas buvo atidėtas iki to laiko, kai bus rastas bendras visų suinteresuotų pusių sutarimas.