KTU informatikos studentų sukurtas žaidimas pripažintas geriausiu

Geriausių 2011 m. lietuviškų žaidimų rinkimuose nugalėjo KTU Informatikos fakulteto studentų sukurtas strateginis žaidimas naršyklei „Nebula 44“.

Geriausio lietuviško žaidimo rinkimus inicijavo KTU Informatikos fakulteto magistrantas Arvydas Burdulis. Šiuo projektu buvo siekiama surinkti ir įvertinti lietuvių kūrėjų per metus sukurtus žaidimus. Pasak A. Burdulio, tai skatino pasikeitusi situacija žaidimų kūrimo ir platinimo rinkoje. „Dideliame informacijos sraute sunku surasti, ką per metus sukūrė lietuviai, todėl nuspręsta surinkti visus žaidimus į vieną vietą, o surinkus – išrinkti geriausią“, – teigė A. Burdulis.

Geriausiu pripažintas žaidimas „Nebula 44“ yra KTU Informatikos fakulteto studentų, susibūrusių į žaidimų studiją „Tiny Lab Productions“, kūrinys. Žaidimo realizacijai paskirta daugiau nei dveji metai nuoširdaus ir atsakingo darbo.

Be to, žaidimas „Nebula44“ jau turi savo gerbėjų ratą ir yra pats žinomiausias.  „Tai, be abejo, padėjo jam laimėti – svetainės lankytojai balsuoja būtent už žinomiausius žaidimus, o ne už tuos, kurie dar tik skinasi kelią link pripažinimo“, – teigė projekto iniciatorius.