„Instagram“ ir Björk gavo internetinę premiją „Webby“

Socialiniai tinklai „Google+“ ir „Pinterest“, taip pat muzikinė paslauga „Spotify“ laimėjo „Webby Awards“. Laimėtojai bus apdovanojami gegužės 21 dieną.

Be pagrindinių nugalėtojų, „Webby“ išskiria keletą projektų. Taip fotopaslauga „Instagram“ laimėjo nominaciją „Metų proveržis“. „Webby“ organizatoriai pabrėžė, kad anksčiau šią nominaciją laimėdavo tokios interneto milžinės kaip „Twitter“ ir fotopriegloba „Flickr“.

Socialinis tinklas „Facebook“, kuris susitarė dėl „Instagram“ įsigijimo už milijardą dolerių, buvo pažymėtas už indėlį keičiant visuomenę. Ši nominacija sukurta tik 2012 metais, o nugalėtojas išrinktas balsuojant internete.

Komikas Luisas St Kėjus (Louis CK) tapo „Metų žmogumi“ tiesiogiai iš savo svetainės pardavęs filmą „Living at the Beacon Theater“. „Webby Awards“ šiemet „Metų aktore“ paskelbė dainininkę Björk. Vertinimo komisija pažymėjo jos albumą „Biophilia“, kurio kiekvienoje dainoje buvo parengtas specialus priedas dėl „iPad“.

Taip pat tarp „Webby“ laimėtojų – „debesų“ saugykla „Dropbox“, „Skype“, IT tinklaraštis „Mashable“, svetainė „Sezamo gatvės“ ir daugybė kitų interneto projektų. Vertinimo komisijoje dirbo „Twitter“ įkūrėjas Bizas Stounas (Biz Stone), Аriana Hafington (Arianna Huffington), leidinio „Huffington Post“ įkūrėja, ir Martinas Kuperis (Martin Cooper), sukūręs pirmąjį mobilųjį telefoną.

„Webby Awards“ organizuojamas 16 metų iš eilės. 2011-aisiais tarp nugalėtojų buvo žaidimas „Anrgy Birds“, popmuzikos atlikėjas Džastinas Biberis (Justin Bieber) ir leidinys „The New York Times“.