Pristatytas lankstus apsauginis stiklas išmaniesiems telefonams

JAV bendrovė „Corning“, stiklo „Gorilla Glass“ kūrėja, pristatė lanksčią apsauginę dangą „Willow Glass“ išmaniesiems telefonams ir kitiems įrenginiams. Apie tai pranešama oficialiame bendrovės tinklaraštyje.

Naujasis stiklas gali būti naudojamas įrenginiuose išlenktu ekranu, taip pat aparatuose, kuriuos galima sulenkti. „Lanksčių“ išmaniųjų telefonų ir planšečių prototipų jau turi kelios gamintojos, tarp jų – „Samsung“ ir „Nokia“.

Dar vienas naujosios medžiagos pranašumas bus plonumas – 0,1 mm ir mažiau. O štai „Gorilla Glass 2“ storis svyruoja nuo 0,5 iki 2 mm. „Willow Glass“ stiklu galima dengti skystųjų kristalų, LED ir jutiklinius ekranus.

„Corning“ išsiuntinėjo „Willow Glass“ pavyzdžius išmaniųjų telefonų, planšečių ir televizorių gamintojams. Pirmieji įrenginiai, kuriuose bus įdiegta naujovė, rinkoje pasirodys 2013 metais.

Stiklas „Gorilla Glass“ saugo ekranus nuo pažeidimų. Jis naudojamas dešimtyje įrenginių, tarp jų – išmaniuosiuose telefonuose HTC, „Nokia“, „Samsung“ ir LG, planšetėse „Acer“, „Dell“ ir „Lenovo“, nešiojamuosiuose kompiuteriuose „Acer“, HP ir „Lenovo“ bei televizoriuose „Sony“.