Įteikti diplomai pirmajai kūrybinių industrijų specialistų laidai

Šią savaitę diplomus atsiėmė prieš ketverius metus Vilniaus Gedmino technikos universiteto (VGTU) pradėtos vykdyti kūrybinių industrijų studijų programos pirmieji absolventai. Per šiuos metus kūrybinių industrijų studijos sulaukė didelio stojančiųjų susidomėjimo ir kelerius metus iš eilės yra viena populiariausių studijų programų Lietuvoje.

Pirmiesiems 32 absolventams diplomus įteiks LR Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius. Vis dėlto kūrybininkai neapsiribos įprasta švente ir iškart po diplomų teikimų pristatys autorinių darbų parodą.

„Ši studijų programa VGTU buvo pradėta vykdyti prieš ketverius metus, kai buvo pastebėtas itin didelis poreikis specialistų, gebančių sujungti ir tikslingai panaudoti informacinių technologijų, vadybos, kultūros bei meno žinias. Kūrybinių industrijų programa buvo nuolat tobulinama reaguojant į darbo rinkos pokyčius bei studentų poreikius. Dabar, kai pasirodė pirmoji absolventų laida, galime tvirtai teigti, kad programa sėkminga, ką ir rodo puikus studentų įsidarbinamumo rodiklis“, – teigė VGTU rektorius Alfonsas Daniūnas

Šiemetiniai absolventai įrodė, kad kūrybinių industrijų studentai ir gebėjimai, kuriuos jie įgyja per ketverius studijų metus, yra ypač paklausūs darbo rinkoje. 93 % ketvirto kurso studentai jau yra įsidarbinę, o jų veiklos spektras ypač platus. Studentai dirba vadybos ir kultūros srityse – reklamos agentūrose, komunikacijos padaliniuose, dizaino studijose, kino teatruose bei patys susikuria darbo vietas įkurdami įmones ir teikdami paslaugas.

Šiais metais VGTU taip pat buvo atidarytas Kūrybinių industrijų fakultetas. Dabartiniai studentai ruošiami naujai įrengtose bei visiškai jų kūrybinei veiklai ir darbui su informacinėmis technologijomis pritaikytose fakulteto patalpose. Sprendimą atidaryti šį fakultetą lėmė noras daugiau dėmesio skirti kūrybinių industrijų programos įgyvendinimui ir tobulinimui bei siekis efektyviau panaudoti mokslinį kūrybinių industrijų potencialą.

2011–2012 mokslo metais pirmu pageidavimu kūrybinių industrijų studijų programą rinkosi 416 stojančiųjų, o iš viso savo pageidavimų sąraše kūrybines industrijas įrašė 1708 stojantieji. Iš jų 104 buvo priimti ir net 100 studijuoja valstybės finansuojamose vietose, į kurias patenka tik geriausiai valstybinius brandos egzaminus išlaikę moksleiviai.