Didžiosios Britanijos viešbutyje vietoj Biblijos – skaityklė „Kindle“

Niukaslo viešbutis „Hotel Indigo“ popierinius Biblijos egzempliorius numeriuose pakeitė elektroninėmis skaityklėmis „Kindle“, praneša „The Daily Telegraph“. Visas Šventojo rašto tekstas įkrautas į įrenginio atmintį.

Viešbučio svečiai į skaityklę galės nemokamai įkrauti ir kitų religinio turinio leidinių, jei internetinėje parduotuvėje jų kaina neviršija penkių Didžiosios Britanijos svarų. Taip pat bus įmanoma nusipirkti ir įsikrauti į skaityklę „Kindle“ grožinės literatūros kūrinių.

Skaityklės numeriuose bus liepos 2–16 dienomis. Jei eksperimentas pavyks, skaityklių atsiras ir kituose „Hotel Indigo“ tinklo viešbučių kambariuose.

„Hotel Indigo“ vadovas Adamas Munday pasakojo, kad šį eksperimentą įkvėpė Niukaslo literatūrinis palikimas. Mieste yra turtingiausia Didžiosios Britanijos (neskaičiuojant Londono) nepriklausoma biblioteka, o XVIII a. Niukaslas buvo vienas didžiausių knygų spausdinimo centrų.

Popierines Biblijas viešbučiui tiekia bendrovė „The Gideons International“. Ji nemokamai pasaulyje platina Šventojo rašto egzempliorius 94 kalbomis, daugiausia bendradarbiaudama su viešbučiais ir bendrabučiais.

Skaitykles „Kindle“ pardavinėja internetinė parduotuvė „Amazon“. Jos visos, išskyrus „Kindle Fire“ modelius, turi juodai baltus ekranus. Kai kurios „Kindle“ gali prisijungti prie interneto per 3G.