Pradėjo veikti dar vienas torentų šnipas „ScanEye“

Šaltinis: www.itbaze.lt

Pradėjo veikti servisas „ScanEye“, kuris seka P2P tinklų vartotojus ir registruoja, iš kokių IP adresų kokie failai atsisiunčiami.

„ScanEye“ svetainėje galima pasižiūrėti, kokie failai buvo atsisiųsti iš jūsų IP adreso. Iš kitų IP adresų atsisiųstų failų sąrašo peržiūrėti negalima. Tačiau kompanija teikia paslaugas autorinių teisių savininkams ir interneto tiekėjams.

Autorinių teisių savininkai iš „ScanEye“ gali gauti tam tikro filmo ar muzikinio albumo atsisiuntusių vartotojų IP adresų sąrašą, o interneto tiekėjai – gauti informaciją apie jų tinkluose atsisiunčiamus failus.

Vis dėlto IP adresas negali būti vienintelis vartotojo kaltės įrodymu, tačiau tokių servisų atsiradimas kelia nerimą, nes „ScanEye“, rinkdama informaciją „BitTorrent“ tinkluose, vykdo tikrą masinį sekimą.

Praėjusiais metais atsirado pirmas tokio pobūdžio servisas „YouHaveDownloaded.com“. Jame yra informacija apie 51,3 mln. vartotojų, kurie siuntėsi 103 tūkst. torentų.

„ScanEye“ sukūrė Lenkijos bendrovė „Kalasoft“. „ScanEye“ duomenų bazėje yra informacija apie 430 tūkst. torentų. Kasdien ją papildo tūkstantis torentų.