Kinai pareiškė pretenzijas dėl „Facebook“ „Kronikos“

Kinų bendrovė „Cubic Network“ tvirtina sąsają „Kroniką“ pristačiusi trejais metais anksčiau nei socialinis tinklas „Facebook“, rašo „The Register“.

„Cubic Network“ Kinijos vartotojams teikia internetines keitimosi nuotraukomis ir vaizdo įrašų paslaugas. Bendrovės įkūrėjas Xiongas Wanli tvirtina, kad „Kroniką“ jo įmonė savo svetainėje įdiegė 2008 metais. „Facebook“ ši sąsaja atsirado 2011 metais.

Be to, X. Wanli pareiškė, kad „Facebook“ programuotojams organizuojamos konferencijos „f8“ logotipas primena „Cubic Network“ logotipą, o pavadinimas „f8“ yra toks pat kaip vieno iš  bendrovės inžinerinių technologinių centrų.

X. Wanli svarsto galimybę kreiptis į teismą. Jo žodžiais tariant, pretenzijas „Facebook“ jis pareiškė pasikonsultavęs su JAV teisininkais.

Sąsają „Kronika“ (Timeline) socialiniame tinkle „Facebook“ sudaro dvi vertikalios juostos, kuriose chronologiškai (nuo naujų prie senų) atsispindi vartotojo „įvykiai“: užrašai, nuotraukos, žymos žemėlapyje, pranešimai apie naują draugą ir t. t.