„Samsung“ nutrauks operacinės sistemos „Bada“ gamybą

Kompanija „Samsung“ šiemet tapo mobiliųjų telefonų gamybos lydere ir, žinoma, dauguma jos išmaniųjų telefonų veikia su „Android“ operacine sistema. Naujausiais neoficialiais duomenimis, iki metų pabaigos Pietų Korėjos gigantė, be naujų „Android“ prietaisų, ketina skirti daugiau dėmesio produktams, paremtiems „OS Windows Phone“. Šioje srityje itin aktyviai darbuojasi Suomijos bendrovė „Nokia“.

Kalbant apie pozicijos „Android“ įrenginių rinkoje stiprinimą, įmonė „Samsung“ anonsuos naujus „Galaxy“ prietaisus parodoje „IFA 2012“, kuri prasidės Berlyne rugpjūčio 31 dieną. Tačiau nauji pasiekimai pareikalavo ir tam tikrų netekčių. Tarp jų – „OS Tizen“ įrenginiai. Dauguma „Tizen“ programėlių kūrėjų skundžiasi, kad jiems trūksta darbo instrumentų ir programinių atnaujinimų. Primename, kad šiuo metu „OS Tizen“ veikia 1.0 versija ir prieinama tik gamintojams. Taigi, naujų prietaisų su minėta OS dabar galima laukti ne anksčiau nei kitais metais.

Be to, kompanija „Samsung“ kitų metų viduryje ketina atsisakyti ir „OS Bada“. Praėjusių metų parodoje IFA anonsuoti „Wave 3“, „Wave Y“ ir „Wave M“, paremti „Bada 2.0“ versija, bus pirmieji ir paskutinieji šios operacinės sistemos išmanieji telefonai.