„Adobe“ atnaujino „Photoshop“ pradedantiesiems

Kompanija „Adobe Systems“ pristatė naujas grafinio redaktoriaus „Photoshop Elements“ ir vaizdo redaktoriaus „Premiere Elements“ versijas.

Atnaujintos abiejų programų grafinės sąsajos, įdiegti nauji filtrai, kuriuos galima dėti ant nuotraukų ir vaizdo klipų.

„Photoshop Elements 11“ dabar turi tris režimus: „Greitąjį“ (Quick), „Su patarimais“ (Guided) ir „Ekspertą“ (Expert). Kiekvieno režimo vartotojui siūlomas įvairus instrumentų rinkinys nuotraukoms redaguoti. Didžiausių galimybių suteikia režimas „Ekspertas“.

Redaktoriaus „Premiere Elements 11“ vartotojai turi galimybę įdėti savo darbus į vaizdo prieglobą „Vimeo“. Ankstesnės programos versijos numatė tik prieigą prie „Facebook“ ir „YouTube“.

Ir „Photoshop“, ir „Premiere“ turi instrumentą „Organizatorius“ (Organizer). Jis skirtas peržiūrėti ir sisteminti vartotojo darbą. Nuotraukas ir vaizdo įrašus galima „pririšti“ prie žemėlapio, taip pat sureguliuoti pagal vietą, kur jie buvo padaryti, arba pagal kadre esančius žmones.

Kiekviena programa kainuoja 100 JAV dolerių. Dviejų programų paketas įvertintas 150 dolerių. Ankstesnių versijų vartotojams atnaujinimas atsieis po 80 dolerių už kiekvieną programą arba 120 dolerių – už abi. Programos jau pasiekiamos „Adobe“ tinklalapyje.

„Elements“ serijos programos skirtos žmonėms, kurie mėgėjiškai užsiima fotografavimu ir filmavimu. Šios programos suteikia mažiau galimybių nei visavertės „Photoshop“ ir „Premiere Pro“, tačiau ir yra keletą kartų pigesnės.