Sukurtas interaktyvus žemėlapis, kuriame rinkėjai galės rasti apylinkių rinkimų komisijas

Vyriausioji rinkimų komisija bendradarbiaudama su valstybės įmone Registrų centru pristato galimybę rinkėjams internetu interaktyviame žemėlapyje sužinoti savo balsavimo vietą ir atsispausdinti rinkėjo kortelę.

Naudodamasis Vyriausiosios rinkimų komisijos ir Registrų centro nauja paslauga rinkėjas galės internetu sužinoti, kokiai rinkimų apylinkei yra priskirtas jo gyvenamosios vietos adresas. Informacija apie paskirtą balsavimo vietą teikiama Registrų centro tvarkomame adresų žemėlapyje, kuriame rinkėjas sužinos ne tik reikiamos rinkimų apylinkės adresą, bet ir vizualiai įsitikins, į kurį pastatą, kuriuo keliu atvykti, kur geriausia palikti automobilį ir pan.

Naujoji paslauga rinkėjams taip pat suteikia galimybę patiems atsispausdinti rinkėjo kortelę nelaukiant, kol ji bus pristatyta gyvenamosios vietos adresu, ir nesibaiminant ją prarasti.

Rinkėjo kortelė yra vardinis kvietimas dalyvauti rinkimuose, kurį atsispausdinus būtina pasirašyti ir turėti norint balsuoti iš anksto savivaldybėje. Rinkėjo kortelę internetu galima atsispausdinti neribotą skaičių kartų, todėl pametus vieną kortelę galima atsispausdinti naują.