Per anksti publikavus ataskaitą nukrito „Google“ akcijų vertė

Ketvirtadienį pustrečios valandos buvo pristabdyta prekyba interneto milžinės „Google“ akcijomis, mat bendrovė dėl klaidos per anksti paviešino trečiojo ketvirčio finansinius rezultatus.

Palyginti su praėjusiais metais, „Google“ minėto trečiojo ketvirčio pelnas krito 20 proc. ir siekia 2,18 mlrd. dolerių (5,74 mlrd. Lt).

 „Google“ dėl per anksti paskelbtų trečiojo ketvirčio rezultatų kaltina finansinių paslaugų bendrovę „RR Donnelley“. Skaičiai turėjo būti paskelbti tik baigus prekybą biržoje.

Laikinai nutraukus prekybą „Google“ akcijomis, jų vertė jau buvo kritusi 9 proc. Atnaujinus prekybą, situacija truputį pagerėjo, tačiau diena baigėsi 8 proc. kritimu.

Šiemet „Google“ už 12,5 mlrd. dolerių (33 mlrd. Lt) įsigijo „Motorola Mobility“ ir labai stengiasi ją pastatyti ant kojų. Su šiuo pirkiniu siejamos išlaidos – pradedant kompensacijomis darbuotojams ir baigiant restruktūrizacijos išlaidomis – bendrus „Google“ rezultatus truputį nusmukdė. Tam įtakos turėjo ir ūgtelėjęs dolerio kursas.

„Google“ teigimu, jei valiutos keitimo kursas būtų nesikeitęs, bendrovės pajamos būtų 136 mln. dolerių (358 mln. Lt) didesnės.