Tarptautinė konferencija „Sugrąžinta praeitis: prof. Levo Vladimirovo fenomenas ir mokslinių idėjų sklaida"

Profesorius Levas Vladimirovas (1912–1999) – vienas žymiausių Lietuvos knygotyrininkų ir bibliotekininkų, Vilniaus universiteto bibliotekos ir Jungtinių Tautų Dago Hamaršeldo (Hammarskjöldo) bibliotekos Niujorke direktorius. Vilniaus universitete jo atminimas ypatingai gerbiamas ne tik kaip mokslininko, bet ir kaip „knygos riterio", grąžinusio Lietuvai neįkainojamas kultūros vertybes.

XX a. viduryje L. Vladimirovas sumanė ir įvykdė okupacijų metu į svetimus kraštus išvežtų Vilniaus universiteto ir bibliotekos rinkinių sugrąžinimą į senąsias saugyklas.

L. Vladimirovo dėka buvo rekonstruota viena didžiausių ir seniausia istorinė Lietuvos knygų kolekcija – Bibliotheca Academiae Vilnensis, reprezentuojanti Lietuvos mokslo ir kultūros tradicijas

Tarptautinėje konferencijoje bus pristatytas L. Vladimirovo mokslinis palikimas bei sugrąžintos knygos, aptarta atminties institucijų rinkinių raida ir istorinės atodangos, nagrinėjami bibliotekos vaidmenys ir bibliotekininkystė kintančioje akademinėje ir informacinėje aplinkoje, gvildenamos skaitmeninimo problemos.

Konferencija skirta profesoriaus Levo Vladimirovo 100-osioms gimimo metinėms paminėti.

Konferencija vyko lapkričio 15–16 d. Vilniaus universiteto centriniuose rūmuose (Universiteto g. 3).

Konferenciją organizavo – VU Komunikacijos fakultetas ir VU biblioteka.

Daugiau informacijos – http://www.kf.vu.lt/VeteraReducta/.