KTU atidaroma didžiausia Lietuvoje mobiliųjų programėlių laboratorija

Lapkričio 29 d. Kauno technologijos universiteto (KTU) Inovacijų ir verslo centre atidaryta didžiausia Lietuvoje dvidešimties darbo vietų mobiliųjų programėlių laboratorija su naujausios kartos „Samsung“ planšetiniais ir nešiojamaisiais kompiuteriais, išmaniaisiais televizoriais ir kita vaizdo įranga. Renginio vieta ir laikas: Inovacijų ir verslo centras (Studentų g. 67, Kaunas), 16 val.

Mobiliųjų programėlių laboratorijoje studentai mokysis šiuolaikinių informacinių ir telekomunikacijų technologijų, atliks praktikos darbus, tyrėjai vykdys mokslinius tyrimus, verslo įmonių specialistai gilinsis į mobiliųjų telekomunikacijų srities aktualių problemų sprendimus. Reikšmingiausi mokslinių ir praktinių tyrimų rezultatai bus pateikti mokslinėse ir mokslo populiarinimo publikacijose, su jais susipažins visuomenė.

Anot KTU rektoriaus prof. Petro Baršausko, universiteto ir verslo bendradarbiavimas juda visu pajėgumu. „Jaunų žmonių entuziazmas, valstybės parama, mokslininkų ir verslininkų iniciatyvos sukurs, sakyčiau, sinerginį inovacijų sprogimą. Vykstant tarptautinei konferencijai „Inovacijų ir verslumo ekosistemų vystymas“ turime puikią progą parodyti, kad mes ne tik diskutuojame apie inovacijas, bet ir veikiame“, – sakė KTU rektorius.

Prie laboratorijos steigimo prisidedančios įmonės ir universitetas per metus laboratorijos įrangai, paslaugoms, darbuotojų atlyginimams bei patalpų išlaikymui skirs apie 270 tūkst. litų, per trejus metus ši suma išaugs daugiau nei 500 tūkst. litų.

„Glaudžiai bendradarbiaudama su universitetais, tyrimų centrais ir kitomis mokymo įstaigomis visame pasaulyje, „Samsung“ nuolat investuoja į inovacijų plėtrą, laboratorijų kūrimą ar mokslinius tyrimus. Didžiuojamės galėdami visapusiškai prisidėti prie akademinių sprendimų vystymo ir Lietuvoje bei taip pasidalyti savo ilgamete patirtimi ir naujausiomis technologijomis“, – sakė „Samsung“ vadovas Baltijos šalyse Josephas Kimas.

Mobiliųjų programėlių laboratorija įkurta naujai įrengtose KTU Inovacijų ir verslo centro patalpose (Studentų g. 67, Kaunas), jos strateginei veiklai bei projektams vadovaus universiteto skirta vadovė Inga Dobrovolskė, taip pat universitetas nuolatos rūpinsis įrangos techniniu aptarnavimu, organizuos studentams skirtus mokymus, individualias konsultacijas, kaip kurti mobilias programas.