Bepiločiai „Volvo“ automobiliai – 2014 metais

„Volvo“ laikoma viena iš pačių saugiausių automobilių gamintojų pasaulyje. Siekdama pateisinti šį vardą, kompanija jau 2020 metais planuoja išleisti automobilį, kuris garantuoja itin mažą juo keliaujančių keleivių traumų riziką. Kadangi didžiausią traumų riziką sukelia žmogiškasis faktorius, efektyviausias būdas apsisaugoti – pašalinti šį faktorių. Tai reiškia, kad pati saugiausia mašina pasaulyje turėtų važiuoti be vairuotojo.

Šiuo metu daugelis automobilių gamintojų įgyvendina bepiločių automobilių projektus. Netgi „Google“, kuri, rodos, neturi nieko bendro su automobiliais, turi tokį projektą. Visgi „Volvo“ atstovai įsitikinę, kad jų įmonė taps pirmuoju bepiločio automobilio prekės ženklu. Bepilotės „Volvo“ transporto priemonės techninis sprendimas – belaidis automobilio prijungimas prie interneto. Belaidžiu ryšiu mašinos „susitaria“ viena su kita ir taip kiekviena randa savo vietą kelyje. Tokiu būdu rizika patekti į avariją sumažėja iki minimumo.

Pirmąją tokių bepiločių automobilių seriją „Volvo“ ketina išleisti jau 2014 metais. Dirbdamos autonominiu režimu tokios mašinos galės išvystyti iki 50 km/val. greitį, o to visiškai užtenka siekiant praktikoje įrodyti naujos technologijos efektyvumą. Beje, tai ne pirmas toks „Volvo“ projektas. Jau anksčiau kompanija yra išbandžiusi SARTRE sistemą, kuri suteikia galimybę mašinoms judėti kolonoje iki 85 km/val. greičiu.