„Microsoft“ patentuoja neakinantį ekraną

Tikriausiai kiekvienas mobiliojo telefono savininkas yra atsidūręs tokioje situacijoje, kai po ilgo buvimo tamsoje įjungus telefoną ekranas kurį laiką atrodo itin ryškus ir nemaloniai akina. Ir tai kartais tęsiasi pusę minutės ar ilgiau. Šios problemos sprendimo ėmėsi „Microsoft“ inžinieriai.

Šios kompanijos atstovai pateikė prašymą patentui gauti ir tikisi patentuoti „neryškų režimą“. Iš esmės tai panašu į automatinio ryškumo nustatymo funkciją, kuri pagrįsta apšvietimo daviklio duomenimis. Tačiau realybėje ši funkcija nėra efektyvi ir mobilieji telefonai vis tiek akina.

„Microsoft“ siūlomas „neryškus režimas“ nustato ekrano kontekstą. Kaip teigiama dokumente, jei telefonas „supranta“, kad jis yra tamsoje, jis ne tik sumažina ekrano ryškumą – pati sistema pašalina iš ekrano ryškius elementus. Grafinėje sąsajoje padidinamas juodų detalių procentas, todėl šviesūs elementai šviečia ne taip ryškiai.

Visgi patento prašymas ar gavimas dar nereiškia, kad naujasis produktas jau gaminamas masiškai ir diegiamas kompanijos įrenginiuose. Beje, „Microsoft“ nesunkiai galėtų artimiausiu metu įdiegti „neryškų režimą“ firminių platformų „Windows 8“ ir „Windows Phone 8“ atnaujinimuose, mat apie jokias aparatinės dalies modifikacijas patente nekalbama.