Vilniuje vyks Nacionalinis švietimo lyderystės forumas

Vasario 28 d.–kovo 1 d. konferencijų centre „Karolina“ (Sausio 13-osios g. 2, Vilnius) vyks Nacionalinis švietimo lyderystės forumas 2013 „Švietimo lyderiai atnaujina Lietuvą“, kurio tikslas – suburti švietimo bendruomenę diskusijai dėl aktualiausių Lietuvos švietimo klausimų.

Renginyje dalyvausiantys Prezidentūros, Seimo, Vyriausybės atstovai, Švietimo ir mokslo ministerijos bei pavaldžių įstaigų, universitetų, kolegijų dėstytojai, švietimo lyderiai iš savivaldybių, mokyklų, įvairių asociacijų bei nevyriausybinių organizacijų diskutuos apie nacionalinius švietimo tikslus, lyderystės sampratą: koks yra lyderio identitetas, kokios yra lyderystės apraiškos organizacijoje, taip pat apie lyderių mokymąsi: kaip stiprinti mokytojo lyderystę ir kurti lyderystei palankias sąlygas mokykloje? Aptars mokinių mokymosi, mokyklos savarankiškumo klausimus: kaip uždegti mokymuisi kiekvieną mokinį, kokie žingsniai veda į savarankiškesnę mokyklą? Taip pat kalbės apie pagalbą mokyklai, jos vadovui: kaip paskatinti mokyklų tobulėjimą, kaip padėti pradedantiesiems mokyklų vadovams? Pirmąją forumo dieną vyks seminarai ar kūrybinės dirbtuvės, antroji diena yra skirta diskusijoms, dalijimuisi patirtimis, bendraminčių paieškai, kūrybinei veiklai, problemų sprendimui ir pasiūlymų valstybinei švietimo politikai formulavimui.

Nacionalinis švietimo lyderystės forumas – tai naujai besikurianti tradicija, kasmet subursianti aktyvius švietimo bendruomenės ir visuomenės narius, skatinsianti kalbėtis, dalintis patirtimi bei idėjomis. Švietimo lyderystės forumo idėją subrandino projektas „Lyderių laikas 2“ inspiruotas visuomenėje vykstančių diskusijų apie šalies ateitį Lietuvos pažangos strategijos „Lietuva 2030“ kūrimo ir įgyvendinimo procese.

Forumą organizuoja projekto „Lyderių laikas 2“ iniciatoriai bei vykdytojai, kiti partneriai: Švietimo ir mokslo ministerija, Valstybės pažangos taryba, Mokyklų tobulinimo centras, ISM vadybos ir ekonomikos universitetas, Švietimo aprūpinimo centras, Lietuvos iniciatyvių mokyklų klubas, bendrovė „Primum Esse“, nacionalinis projektas „Kūrybinės partnerystės“ bei kiti.