„Photoshop“ perkelta į telefonus

„Adobe Systems“ pristatė išmaniesiems telefonams skirto fotoredaktoriaus „Photoshop Touch“ versiją. Anksčiau šią programą galėjo įsidiegti tik planšečių savininkai.

Išmaniųjų telefonų ir planšečių redaktoriaus versijos beveik tokios pat: jie gali dirbti su sluoksniais, siūlo instrumentų paveikslėlyje esantiems objektams išskirti (apvesti objekto kontūrus galima pirštu) ir filtrų rinkinį.

„Photoshop Touch“ dirba su „Creative Cloud“ – „debesų“ paslauga „Adobe“, skirta saugoti vartotojo dokumentus. Išmaniojo telefono savininkas „debesyje“ gali saugoti nebaigtą darbą tol, kol jį baigs, tarkim, kompiuteryje, kur įdiegta visavertė programa „Photoshop“.

Programą galima įdiegti į „iPhone 4S“ ir „iPhone 5“, penktos kartos leistuvą „iPod touch“ ir „Android 4.0“ bei naujesnių versijų valdomus išmaniuosius telefonus. „App Store“ ir „Google Play“ parduotuvėse programėlė „Photoshop Touch“ kainuoja 5 JAV dolerius.

Be „Photoshop Touch“, „Adobe“ siūlo dar vieną mobilųjį fotoredaktorių – „Photoshop Express“. Jis platinamas nemokamai, bet siūlomos tik bazinės galimybės: jį pasitelkiant galima apkarpyti paveikslėlį, keisti ryškumą ir kontrastą, pritaikyti specialiuosius aspektus.