Naujos mikrobaterijos leis įkrauti išmanųjį telefoną per sekundę

Mobilieji įrenginiai nuolat tobulinami. Pridedamos naujos funkcijos, išmanieji telefonai ir planšetės tampa vis plonesni, jų našumas nuolat auga. Tačiau visi šie privalumai staiga dingsta, kai telefonas netikėtai išsikrauna.

Ilinojaus universiteto mokslininkams pavyko sukurti mikrobateriją, kuri atveria visiškai naujas galimybes. Kaip teigia profesorius William P. King, naujasis akumuliatorius yra toks galingas, kad sunku tuo net patikėti. Pastaruoju metu prietaisai vis mažėjo, o baterijų tobulėjimas vyko kur kas lėčiau. Situaciją iš esmės pakeis būtent mikrobaterijos.

Tyrėjai sako, kad jiems pavyko sukurti mikrobateriją, kurioje sujungiamos geriausios kondensatorių ir tradicinių akumuliatorių savybės. Jose naudojama vadinamoji trimatė porėta anodo ir katodo mikrostruktūra, kuri ženkliai padidina baterijos galingumą – įkrauti šiuolaikišką išmanųjį telefoną būtų galima per vieną sekundę. Naujosios mikrobaterijos galėtų taip pat įkrauti jutiklius, lazerius, įvairius elektronikos prietaisus, medicinos įrenginius ir t. t.

Šiuo metu mokslininkų tikslas – suderinti savo mikrobaterijas su įvairiais elektroniniais komponentais. Be to, tikimasi susitarti dėl nebrangios jų gamybos.